Maisto sauga – pagrindas sėkmingai maisto įmonės veiklai. Menkas pražiūrėjimas, neatidumas higienos reikalavimų vykdymui, pavyzdžiui, darbuotojams „netyčia“ užkrėtus maistą patogeninėmis bakterijomis, gali kainuoti labai brangiai – apnuodyti vartotojai, sugadintas įmonės prestižas, o dėl teisinių procesų gali grėsti net įmonės uždarymas.

Jei siekiate valdyti rizikas, susijusias su maisto sauga, ir pageidautumėt tam naudoti šiuolaikiškus „įrankius“, siūlome Jums savo profesionalią pagalbą kuriant tikras, o ne „popierines“ maisto saugos vadybos sistemas.

Šiam reikalui ypač tinka FSSC 22000, ISO 22000 standartai. Šių standartų diegimas padeda sukurti aiškias, praktiškai veikiančias maisto saugos sistemas. FSSC 22000 yra pripažįstamas GFSI (pasaulinės maisto saugos iniciatyvos) ir yra tinkamas plėtojant maisto produktų eksportą pasaulinėse rinkose.

 

IFS ir  BRC GS – tai Vokietijos ir Didžiosios Britanijos mažmenininkų tinklų standartai, pripažįstami GFSI. Abu standartai yra daugiau techninio pobūdžio, nors juose ir yra reikalavimų kokybės ir RVASVT vadybos sistemoms, tačiau iš esmės jie yra skirti maisto įmonių inspektavimui.

Jei jūs susidūrėte su Lietuvos ar užsienio prekybos tinklų reikalavimais sertifikuoti maisto produktų, pakavimo medžiagų gamybą ar paslaugų teikimą pagal ISO 22000 FSSC 22000, IFS, BRC GS ar bet kokį kitą maisto saugos standartą ir jums reikia pagalbos, drąsiai kreipkitės į mus.

Ypač būtų malonu bendradarbiauti  jei siekiate įsidiegti maisto saugos sistemą, kuri „realiai veiktų“, būtų aiški ir suprantama.